Pro-Act IT / Vacatures / Informatiemanager – Hoofddorp

Informatiemanager – Hoofddorp

Introductie

Voor onze directe eindklant Gemeente Haarlemmermeer, waar wij middels een gewonnen aanbesteding preferred supplier zijn, zoeken wij een informatiemanager.

 • Start: 2 juli 2020
 • Eind: 15 november 2020
 • Inzet: 24 uur per week
 • Tarief: marktconform

Organisatie

Haarlemmermeer behoort tot de grootste gemeenten in Nederland met bijna 150.000 inwoners. 18.500 hectare land, opgebouwd uit 26 kernen levert een gebied vol spannende contrasten op. Ze hebben weidse landschappen en boerenland en indrukwekkende stedelijke architectuur en hightech multinationals. En niet te vergeten Schiphol. Haarlemmermeer is een jonge gemeente, maar heeft tegelijk een rijke historie, onder andere terug te vinden in de Stelling van Amsterdam met haar 19e Eeuwse gemalen. Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling. Het is een dynamische plek waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren. Het is hier groen en stads tegelijk.

Functie

Het bouwen aan Haarlemmermeer en het managen van de organisatie vraagt om gedrevenheid. Heb jij dat, in combinatie met resultaatgerichtheid, dan pas je goed bij hen. En bij de ambitie om een van de beste servicegemeenten van Nederland te worden. Zij hebben professionele mensen nodig, die midden in de maatschappij staan.

De functie heeft een organisatie breed karakter en gaat veel verder dan IT. Er zijn vier Informatiemanagers die elk verantwoordelijk zijn voor de informatievoorziening van de clusters in een domein, waarbij jij verantwoordelijk zal zijn voor het domein Dienstverlening. Je fungeert als verbinder tussen directie, clustermanagers, functioneel beheerders, bedrijfsvoering, privacy/security, architecten etc.

Na inventarisatie van de behoeften aan informatievoorziening binnen de organisatie c.q. het domein Dienstverlening maak je initiatiefkaarten en projectvoorstellen en zorg je ervoor dat dit conform de kaders op het gebied van informatievoorziening (iGovernance) gebeurt. Leidend is hierbij het zelforganiserend vermogen van de organisatie vanuit de kernwaarden samen, waarderend en professioneel. Hiernaast lever je gevraagd en ongevraagd advies over vraagstukken op het snijvlak van de organisatie en de ICT, inclusief een voortrekkersrol in de totstandkoming van clusterwerkplannen en managementrapportages. Tot slot lever je strategische adviezen en actualiseer je op regelmatige basis het integrale informatieplan op basis van het Novius architectuurmodel.

Je neemt plaats in het clusteroverstijgende Dienstverlenings Office (DVO) en bent daarbij de linkin pin van jouw cluster Info+ naar de rest van de organisatie. Het DVO is de plek in de organisatie waarin nieuwe initiatieven met betrekking tot dienstverlening worden besproken, waarbij het jouw rol is om advies te geven over de iGovernance of benodigde input vanuit ICT. Door de strategisch adviseur Dienstverlening is er een werkagenda voor Dienstverlening opgesteld, waarbij jij één van de sparringspartners bent.

Daarnaast zit je in het adviesteam Digitale Dienstverlening. Het multidisciplinaire adviesteam DDV focust zich specifiek op de digitalisering, waarin jij invulling geeft aan het jaarplan en de organisatie meeneemt en adviseert in de ontwikkelingen op het gebied van digitale dienstverlening.

Waar ga je werken?

Info+ is een dynamisch cluster van de gemeente die streeft naar een beheersbaar digitaal fundament. Zij draagt zorg voor de continuïteit en beschikbaarheid van alle ICT. Door de ontwikkelingen in de markt wordt er steeds meer regie gevoerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat nu wordt gestreefd naar een regieorganisatie waarin zelfsturing één van de pijlers is. Info+ is dan ook volop in (door)ontwikkeling binnen het cluster. Het cluster is gespreks- en sparringpartner voor de interne klant m.b.t. ICT-ondersteuning en toekomstige ontwikkelingen. Info+ is kaderstellend en toezichthoudend met een service verlenend karakter, in een gemeente die volop ambities heeft.

Functie-eisen

 • Je beschikt over hbo/academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal drie tot vijf jaar kennis en ervaring op het gebied van complexe IT-projecten;
 • Je beschikt over vaardigheden op het vakgebied informatiemanagement;
 • Je hebt ervaring met de Novius Architectuur Methode of vergelijkbare methodiek.

Als Informatiemanager treed je op als ervaren consultant richting de interne klant. Je zoekt de vraag achter de vraag om zo effectief en efficiënt te functioneren. Je bent een stevige gesprekpartner en hebt daar waar het digitale dienstverlening betreft kennis van de actuele ontwikkelingen op dit gebied binnen gemeenten. Je bent in staat om verbinding met de wereld van de organisatie en de wereld van IT te maken en kunt daarin op een klantgerichte wijze communiceren. Je signaleert tijdig knelpunten en draagt proactief bij aan oplossingen en weet vernieuwende voorstellen te brengen. Complexe problemen vertalen in concrete, breed gedragen en uitvoerbare oplossingen is geen enkel probleem voor jou. Tot slot onderhoud jij relaties en blikt uit op het gebied van probleemoplossend- en analytisch vermogen.

Competenties

 • Verantwoordelijkheid;
 • Zelfstandigheid;
 • Analytisch vermogen;
 • Conflicthantering;
 • Leidinggeven;
 • Omgevingsbewustzijn;
 • Onderhandelen;
 • Overtuigingskracht;
 • Plannen en organiseren.

Aanbod

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten het volledige cv waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie waarom hij/zij zichzelf geschikt acht voor deze functie. Hoelang wij deze gegevens bewaren en andere aan onze diensten gerelateerde AVG zaken zijn te lezen in ons privacy statement, voor partners verwijzen we graag naar het statement voor partners.

Uw aanbieding dient VOLLEDIG te zijn en voorzien te zijn van:

 • Naam;
 • Woonplaats;
 • Beschikbaarheidsdatum;
 • Hoeveel uur per week;
 • Eigen medewerker of freelance;
 • Vakantie;
 • Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten.

Inlichtingen

Esmee Bondrager en Nikky Kempe 023-5383444

Top