Pro-Act IT / Vacatures / ICT / BI / Analist /Data / Informatiemanager – Hoofddorp

Informatiemanager – Hoofddorp

Introductie

Voor onze directe eindklant Gemeente Haarlemmermeer, waar wij middels een gewonnen aanbesteding preferred supplier zijn, zoeken wij een informatiemanager.

 • Start: 7 oktober 2021
 • Eind: 15 januari 2022, met optie op verlenging
 • Inzet: 36 uur per week
 • Tarief: marktconform

De kandidaat dient rekening te houden met een intakegesprek met de klant op 4 oktober.

Organisatie

Haarlemmermeer behoort tot de grootste gemeenten in Nederland met bijna 150.000 inwoners. 18.500 hectare land, opgebouwd uit 26 kernen levert een gebied vol spannende contrasten op. Ze hebben weidse landschappen en boerenland en indrukwekkende stedelijke architectuur en hightech multinationals. En niet te vergeten Schiphol. Ze zijn een jonge gemeente, maar hebben tegelijk een rijke historie, onder andere terug te vinden in de stelling van Amsterdam met haar 19e Eeuwes gemalen. Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling. Het is een dynamische plek waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren. Het is hier groen en stads tegelijk.

Het bouwen aan Haarlemmermeer en het managen van de organisatie vraagt om gedrevenheid. Heb jij dat, in combinatie met resultaatgerichtheid, dan pas je goed bij hen. En bij de ambitie om een van de beste servicegemeenten van Nederland te worden. Daar hebben ze professionele mensen bij nodig, die midden in de maatschappij staan.

Functie

De functie richt zich op het leveren van waarde voor de gemeente, de inwoners en de ondernemers en reikt veel verder dan IT. Er zijn vier informatiemanagers die elk verantwoordelijk zijn voor de informatievoorziening van de clusters in een domein. Jij wordt verantwoordelijk voor het domein Dienstverlening en fungeert als verbinder tussen directie, clustermanagers, functioneel beheerders, bedrijfsvoering adviseurs, procesmanagement, privacy/security, architecten, etc.

Na een eerste inventarisatie van de behoeften aan informatievoorziening binnen de organisatie c.q. het domein ben je ‘in de lead’ om een constructief idee naar een succesvol project te begeleiden en de organisatie hier in ‘mee te nemen’. Dit doe je onder meer door het opstellen van initiatiefkaarten, projectvoorstellen en het leiden van workshops. In jouw acteren is het zelf organiserend vermogen van de organisatie vanuit de kernwaarden ‘samen’, ‘waarderend’ en ‘professioneel’ leidend. In dat kader lever je gevraagd en ongevraagd advies over vraagstukken op het snijvlak van de organisatie en de ICT en vervul je ook een voortrekkersrol in de totstandkoming van clusterwerkplannen en managementrapportages. Tot slot lever je strategische adviezen en actualiseer je op regelmatige basis het integrale informatieplan op basis van het Novius architectuurmodel.

De informatiemanager weet wat er speelt en wat eraan komt op het gebied van informatiemanagement en levert zo een bijdrage aan het goed functioneren van de organisatie. Door jouw professionele inbreng, in nauwe samenwerking met diverse adviseurs, krijgen projecten een duidelijke richting conform de kaders op het gebied van informatievoorziening, met succesvolle veranderingen tot gevolg!

Functie-eisen

Als informatiemanager treed je op als stevige i-adviseur voor de interne klant. Je zoekt de vraag achter de vraag om zo effectief en efficiënt te functioneren. Je bent een stevige gesprekpartner en hebt daar waar het (digitale) dienstverlening betreft, kennis van de actuele ontwikkelingen op dit gebied. Je bent in staat om verbinding met de wereld van de organisatie en de wereld van IT te maken en kunt daarin op een klantgerichte wijze communiceren. Je signaleert tijdig knelpunten, draagt proactief bij aan oplossingen en weet vernieuwende voorstellen in te brengen. Complexe problemen vertalen in concrete, breed gedragen en uitvoerbare oplossingen is geen enkel probleem voor jou. Tot slot onderhoud je relaties en blink je uit op het gebied van probleemoplossend en analytisch vermogen. Naast de hier bovengenoemde competenties verwachten wij dat je:

 • Hbo / academisch werk- en denkniveau hebt;
 • Minimaal drie jaar kennis en ervaring hebt op het gebied van complexe IT-projecten en vaardigheden hebt op het vakgebied informatiemanagement;
 • Kunt sturen op lange termijn visie;
 • Ervaring hebt met de Novius Architectuur Methode of vergelijkbare methodiek;
 • Een echte teamspeler bent met voldoende probleemoplossend vermogen.

Aanbod

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten het volledige cv waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt. Hoelang wij deze gegevens bewaren en andere aan onze diensten gerelateerde AVG zaken zijn te lezen in ons privacy statement, voor partners verwijzen we graag naar het statement voor partners. Uw aanbieding dient VOLLEDIG te zijn en voorzien te zijn van:

 • Naam;
 • Woonplaats;
 • Beschikbaarheidsdatum;
 • Hoeveel uur per week;
 • Eigen medewerker of freelance;
 • Vakantie;
 • Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten.

Inlichtingen

Jennifer Duivenvoorden 023-5383444

Sollicitatie

Nikky Kempe 023-5383444

Top