Pro-Act IT / Vacatures / ICT / Information Security Officers (ISO’s) – 2 x – Wageningen

Information Security Officers (ISO’s) – 2 x – Wageningen

Introductie

Voor onze eindklant Wageningen Universiteit, waar wij middels een gewonnen aanbesteding preferred supplier zijn, zoeken wij een tweetal ISO’s.

 • Start: augustus 2022
 • Inzet: 16 – 36 uur per week
 • Eind: 31 januari 2023
 • Tarief: marktconform
 • Locatie: hybride

De kandidaat dient rekening te houden met een intake op locatie in Wageningen, dit kan al op korte termijn gepland worden.

Organisatie

‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Dat is de missie van Wageningen University & Research (WUR). Zo’n 6.500 medewerkers en 12.000 studenten uit meer dan 100 landen werken overal ter wereld op het terrein van gezonde voeding en leefomgeving. Wageningen University & Research is een organisatie met internationale impact en maakt grote stappen in haar informatievoorziening. In 2018 vierden zij hun 100-jarig bestaan en ze zijn al volop bezig met de volgende honderd jaar met voor IT belangrijke thema’s zoals data driven science, digitalisering en flexibilisering van het (online) onderwijs.

De WUR-campus is een ecosysteem dat sterk uitbreidt en bestaat uit onderdelen van WUR zelf in combinatie met diverse internationale kennispartners. De WUR groeit de komende jaren zowel aan de onderwijs- als de researchkant. Dit betekent een verhoogde diversiteit aan medewerkers, klanten en partners, een toenemende mobiliteit en behoefte aan het delen van faciliteiten. Deze verandering vraagt om een ondernemerscultuur, creativiteit, ontwikkelen op basis van vertrouwen, onderlinge verbondenheid en ruimte om verantwoorde risico’s te nemen. Maar tegelijkertijd ook om harmonisering van bedrijfsvoerings-processen, het bieden van meer flexibele fysieke en digitale omgevingen om te komen tot een ‘WUR-ld class’ bedrijfsvoering.

In dat kader is binnen de WUR besloten om een extra impuls te geven aan het gebied van informatiebeveiliging (security & privacy), waarin diverse stromen zijn te onderscheiden:

 • Awareness & communicatie;
 • IT: alle werkzaamheden in de techniek alsmede de interne IT-procedures;
 • Het coördineren en vooral assisteren van informatiebeveiliging taken en procedures bij de kenniseenheden op de Campus Wageningen en door het land.

Functie

Voor het coördineren en vooral assisteren van informatiebeveiliging taken en procedures bij de kenniseenheden zoekt de WUR een aantal enthousiaste Information Security Officers. Je zal als verbinders vanuit de diverse kenniseenheden (KE’s) of Corporate Staff zelf actief participeren op de inhoud en in overleg met het management van de KE’s en de Chief Information Security Officer (CISO) de werkzaamheden voor een KE op het gebied van informatiebeveiliging coördineren.

Informatiebeveiliging is bij voorkeur het voorkomen van incidenten door proactief te werken. Bij een KE (of Corporate Staff afdeling) ben je de centrale spil om het belang van informatiebeveiliging uit te dragen en verder te verankeren in de organisatie. Je maakt voor de directies van de KE’s de inventarisatie van de aanwezige data verzamelingen. Je helpt systeem- en data eigenaren met de data classificatie om de vertaling te maken van beleid naar maatregelen in samenhang met de risico’s. Je adviseert ook op de te nemen maatregelen en helpt daarna om die ook uitgevoerd te krijgen.

Tijdens dat traject werk je samen met de afdeling Corporate Communications en draag je bij aan de awareness-campagne op het gebied van informatiebeveiliging. Je draagt dit uit bij jouw KE/afdeling en je voedt het centrale team met ideeën en aansprekende voorbeelden uit de kenniseenheden. Je legt de verbinding naar privacy en snapt dat juist bij het beschermen van persoonsgegevens de informatiebeveiliging voorwaardelijk is. Voor het IT-vraagstuk leg je voor de gewenste beveiligingsmaatregelen een brug naar de Product Owners van de IT-voorzieningen en overleg je met de projectleider-IT over de planning.

Functie-eisen

Je bent iemand voor wie informatiebeveiligingsaspecten als beschikbaarheid / integriteit / vertrouwelijkheid gesneden koek zijn. En maatregelen als functiescheiding, authenticatie en bijbehorende authenticatie middelen, in samenhang met de data en het gebruik van de data, bekend terrein zijn.

Je weet uitstekend het gesprek te voeren over enerzijds gebruikersgemak en anderzijds de noodzakelijke maatregelen. Je snapt dat WUR-medewerkers hun tijd willen besteden aan hun vak (onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering), om de aansluiting te vinden verdiep jij je in taken die zij uitvoeren en help je ze actief om informatiebeveiliging integraal onderdeel van hun werk te laten worden.

Functievereisten/ competenties:

 • Aantoonbaar wo werk- en denkniveau, liefst afgeronde Bachelor of Master met een sterke ICT-component;
 • Aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van Informatiebeveiliging;
 • Politieksensitief, sociaal en communicatief vaardig en in staat om complexe technische concepten op een begrijpelijk manier aan niet technisch publiek uit te leggen;
 • Proactief, oplossings- en samenwerkingsgericht in het leggen van verbindingen;
 • Relationeel in staat om vanuit de bedoeling met diverse partners samen te werken.

Aanbod

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten het volledige cv waaruit kennis/ ervaring in bovenstaande blijkt. Hoelang wij deze gegevens bewaren en andere aan onze diensten gerelateerde AVG-zaken zijn te lezen in ons privacy statement, voor partners verwijzen we graag naar het statement voor partners. Uw aanbieding dient VOLLEDIG te zijn en voorzien te zijn van:

 • Naam;
 • Woonplaats;
 • Beschikbaarheidsdatum;
 • Hoeveel uur per week;
 • Eigen medewerker of freelance;
 • Vakantie;
 • Uurtarief excl. BTW, inclusief reis- en verblijfkosten.

Inlichtingen

Belisario van Baal 023 – 538 34 44 / 06 4660 5820

Top