Over Pro-Act IT

Betrouwbare kennispartner sinds 2000.

Pro-Act IT biedt oplossingen op maat voor vraagstukken op het gebied van IT en Finance. Van tijdelijke opdrachten tot de uitvoer van grote projecten. Met ons uitgebreide netwerk van specialistische leveranciers en freelancers, beschikken we over een grote diversiteit aan expertise.

Het mooie van al onze samenwerkingen is dat wij iedereen persoonlijk kennen.

Ray Goossens CEO Pro-Act IT

Persoonlijke aandacht en langetermijnrelaties staan bij ons centraal. Pro-Act IT mag zich dan ook (single) preferred supplier noemen bij tal van gerenommeerde opdrachtgevers, mede op basis van 27 gewonnen Europese aanbestedingen voor de inhuur van IT-consultants. Voor bijna 80% van ruim 50 opdrachtgevers, is Pro-Act IT al langer dan tien jaar actief als betrouwbare partner.

Binnen de onderwijssector is Pro-Act IT bij vele universiteiten, mbo- en hbo-instellingen de gecontracteerde supplier. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Utrecht en Fontys Hogescholen. In de zorgsector is Pro-Act IT onder meer supplier bij het Amsterdam UMC, Het Radboudumc en Sanquin. Binnen de overheidssector is Pro-Act IT al jarenlang supplier van onder andere de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal, de Raad van State en diverse gemeenten.

Van de ruim 700 door ons geplaatste ICT-specialisten geeft 90% aan graag een vervolgopdracht via Pro-Act IT te willen doen.

Ik heb Pro-Act IT leren kennen als een bedrijf welke de processen in een ICT organisatie goed kan lezen en doorgronden. Op het moment dat er dan een vraag voor ondersteuning komt, kan Pro-Act IT daar precies de goede match voor zoeken.

De aangeboden medewerker past precies, uitsluitend positieve ervaringen op dat vlak. Pro-Act IT kan ook in een adviesrol kruipen en bepaalde signalen afgeven waar mijn organisatie weer iets mee kan. Pro-Act IT-ers zijn als mens uitermate plezierig om mee samen te werken.

Ralph Kostense, afdelingsmanager project- en servicemanagement bij Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam

Waarom we gewaardeerd worden:

 1. Capaciteitsproblemen goed en snel opgelost
  Dankzij een groot en vertrouwd netwerk vinden we de beste mensen voor elke job. We investeren in persoonlijke relaties, met zowel opdrachtgevers als professionals. Daardoor begrijpen we waar de behoeftes liggen en vinden we de juiste match. Ruim acht van de tien door ons voorgestelde kandidaten, start daadwerkelijk bij de klant. Onze professionals zijn direct inzetbaar, waardoor we ook urgente capaciteitsproblemen snel oplossen.
 2. Onafhankelijke partner
  Pro-Act IT is niet gebonden aan producten of leveranciers. Daardoor zijn we voor onze klanten een onafhankelijke en betrouwbare partner, die toekomstgericht met ze meedenkt.
 3. Eerlijk zakendoen
  We zijn nuchter en realistisch. Dat betekent dat wij open zijn over wat we kunnen en over wat we niet kunnen. Onze opdrachtgevers waarderen dat; verreweg de meeste van hen zien Pro-Act IT als single point of contact voor al hun vraagstukken. Op basis van eerlijke communicatie hebben we veel intensieve langetermijnrelaties opgebouwd met zowel klanten als leveranciers en freelancers.
 4. Kennis van de markt
  Met ruim drieëntwintig jaar ervaring, beschikken we over kennis en expertise op alle vlakken van IT en Finance. Specialistische kennis hebben wij binnen de overheidssector, het onderwijs, de zorg en de corporate-sector.

 

Via Pro-Act IT werken doorlopend meer dan 700 professionals door heel Nederland.

Benieuwd hoe het is om via ons aan de slag te gaan als freelancer? Lees hier meer

MVO

Onze pijlers: people, planet en profit

Duurzaam en maatschappijvriendelijk ondernemen vinden wij belangrijk. Lees hier meer over ons MVO-beleid.

Kom je bij ons team?

Werken bij Pro-Act IT

Persoonlijk, professioneel en betrokken. Zo gaan we om met onze klanten, met professionals en met elkaar.

Veelgestelde vragen

Vind snel alle antwoorden

Vind hier de antwoorden op vragen die ons vaak gesteld worden door opdrachtgevers, leveranciers en zzp’ers.

Nieuws

Altijd up-to-date

Benieuwd naar ons laatste nieuws en ontwikkelingen binnen het vak? Blijf op de hoogte.

Onze kernwaarden

Wat betekenen ze? Onze kernwaarden, daar staan wij voor. En daar mag iedereen ons aan houden.

 1. Eerlijkheid en vertrouwen
  Op elkaar kunnen bouwen, dat vinden we belangrijk. We beloven nooit iets dat we niet kunnen waarmaken. En wat we wel beloven, komen we na. Afspraak is afspraak.
 2. Focus op kwaliteit
  We gaan altijd voor de hoogste kwaliteit van dienstverlening. Zowel onze opdrachtgevers als freelancers en leveranciers kunnen hierop rekenen.
 3. Integriteit
  We laten elkaar niet in de steek. Als er onverhoopt ooit iets mis gaat, dan lossen we het op.
 4. Gedrevenheid
  Wij gaan tot het uiterste. Pas als klanten en professionals écht tevreden zijn, zijn wij dat ook.
 5. Onafhankelijkheid
  Vrijheid om te kiezen voor de beste oplossing is voor ons een voorwaarde voor succes. Wij zijn niet gebonden aan producten of leveranciers en kunnen daardoor altijd de oplossing bieden die het beste past bij de situatie.