Aan de slag via Pro-Act IT

Acht van de tien door ons voorgestelde kandidaten gaat aan de slag.

We hebben opdrachten voor IT-professionals die echt bij ze passen. Onze klanten zijn toonaangevende organisaties binnen het onderwijs, de overheid, de zorg en corporate business. Met onze opdrachtgevers werken we intensief samen, vaak jarenlang. We kennen de klant door en door en we weten wat er binnen de organisatie speelt. Daardoor kunnen we goed inschatten bij welke professional de opdracht past. Zowel opdrachtgevers als zzp’ers en leveranciers hebben hier baat bij; dat blijkt uit de vele langetermijnrelaties die we hebben opgebouwd.

“Onze drijfveer? Persoonlijk contact en duurzame verbindingen tussen professionals en opdrachtgevers. Ons doel? Professionals zien glimlachen bij een vervolgstap in hun carrière, terwijl we opdrachtgevers helpen met hun uitdagingen.”

Christi van der Meer, Hiring Consultant bij Pro-Act IT

Nieuwsgierig naar persoonlijkheid

We kijken niet alleen naar ‘harde skills’. We leren je graag kennen. Nooit zullen wij een cv naar een opdrachtgever sturen, zonder eerst persoonlijk contact te hebben met de kandidaat. Daarbij stellen we vragen vanuit oprechte interesse en kunnen we veel vertellen over onze klant en de opdracht.

Bij Pro-Act IT voel ik me meer dan een cv en inkomstenbron. In de voorbereiding, het advies en de terugkoppeling rond gesprekken met opdrachtgevers is Pro-Act IT professioneel en behulpzaam.

Michiel van Hattem, programma- en verandermanager

 

Wat je van ons mag verwachten:

  1. We zijn betrokken bij alle freelancers en leveranciers; we willen je graag persoonlijk leren kennen.
  2. We kunnen inhoudelijk meepraten over elke expertise.
  3. We kennen opdrachtgevers goed en kunnen zzp’ers en leveranciers hierover veel vertellen.
  4. We komen onze afspraken na.
  5. We zijn transparant over marges en tarieven.
  6. We nemen veel administratie voor je uit handen.

“Sinds ongeveer vier jaar werk ik als consultant functioneel beheer voor diverse onderwijsinstellingen op hbo en universitair niveau in Nederland. Deze opdrachten voer ik uit met behulp van de sympathieke en relaxte bemiddeling van Pro-Act IT bij deze instellingen. Men is betrokken en weet de juiste persoon op de juiste plek te zetten, om zo niet alleen de freelancer, maar ook de klant tevreden te maken.

Het team van Pro-Act IT is enthousiast en heeft aandacht voor je. Administratieve rompslomp weten zij tot een minimum te beperken, hetgeen het heel prettig maakt om via Pro-Act IT bij een klant een opdracht te vervullen.”

Heleen Gerwig, functioneel beheerder

 

“Ik werk al ruim tien jaar samen met Pro-Act IT. Als freelancer en als opdrachtgever. Als interimmer heb ik Pro-Act IT leren kennen als een partij die voor mij interessante opdrachten heeft via een “warm” en uitgebreid netwerk. Een partij die bij veel interessante opdrachtgevers binnen is gekomen via gewonnen aanbestedingen/mantels. Ik stel het op prijs dat we samen transparant tot een goede afweging komen en gezamenlijk de beste aanbieding opstellen. Goede kennis van de uitdagingen bij de klant stelt mij in staat een passende motivatie en de beste aanbieding op te stellen. Tijdens de looptijd hebben we regelmatig contact over de opdracht, de uitdagingen en de algemene voortgang. De professionele systemen zoals het portal en de opties zoals reversed billing, waarvoor je bij Pro-Act IT geen extra kostbare dienst af hoeft te nemen, schelen je gewoon tijd als ondernemer.

Vanuit mijn rol als opdrachtgever maak ik ook gebruik van de diensten van Pro-Act IT. Wat opvalt, is dat de toegevoegde waarde ligt in de aanscherping van kwaliteit van de uitvraag. En daarmee het snel vinden van de juiste match. Zij putten uit een grote pool mensen die zij kennen door inzet op eerdere opdrachten, wat mijn kans op slagen van de werving sterk vergroot.”

Marc Otjens, IT-manager

 

“Bij Pro-Act IT voel ik me meer dan een cv en inkomstenbron. Als beginnende zzp’er ben ik erg blij met de samenwerking met Pro-Act IT. Sinds 2019 voel ik me thuis bij hen. De markt voor externe inhuur is complex en vol met aanbieders en tussenpartijen. Ik vond het best spannend om voor mezelf te beginnen; mede dankzij de mensen bij Pro-Act IT is dat goed gelukt. In de voorbereiding, het advies en de terugkoppeling rond gesprekken met opdrachtgevers is Pro-Act IT professioneel en behulpzaam. Uit ervaring weet ik dat ze echt hun best doen om jou goed te presenteren, maar zijn ze ook oprecht in hun feedback.

Ook vanuit mijn rol als opdrachtgever voor Pro-Act IT zie ik die professionaliteit en mensgerichtheid terug. Mede daardoor leveren ze dan ook vaak de juiste mensen.”

Michiel van Hattem, programma- en verandermanager

“Via Pro-Act IT heb ik diverse opdrachten gedaan. De contacten hierbij verliepen zeer prettig, zowel met de accountmanagers als met de backoffice. Waar ik vooral blij mee ben is de service ‘reversed billing’. Het fijne aan Pro-Act IT als tussenpersoon is dat ze bijhouden wanneer een opdracht afloopt en tijdig met je meekijken naar een vervolgopdracht. Het persoonlijke contact en de proactieve houding maakt de samenwerking prettig en vertrouwd. Ik raad Pro-Act IT van harte aan.”

Laila Naganathar, IT-consultant en business-analist

 

“Het is prettig om samen te werken met Pro-Act IT. Het team denkt goed mee in het vinden van een passende opdracht. Daarnaast vind ik de professionele aanpak in combinatie met de informele communicatie een fijne manier van werken.

Ik raad andere freelancers aan om eens contact op te nemen met Pro-Act IT om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen.”

Johan Korsman, processpecialist en e-learningdeveloper

 

“Ik werk al meer dan tien jaar met Pro-Act IT samen als inhurend manager en interim consultant. Ik heb de club leren kennen tijdens mijn opdracht als teamleider ad interim van een netwerk-, telefonie en serverbeheerteam. Ik heb toen menig specialist ingehuurd van Pro-Act IT. De match die Pro-Act IT kon brengen was goed. Als er minder goede kandidaten waren, werd er niet aangeboden. Pro-Act IT staat dus voor kwaliteit.

In de afgelopen jaren ben ik Pro-Act IT blijven volgen, en zij mij. Bij zowel verwachte als onverwachte situaties, was er steeds direct een vakman van/via Pro-Act IT te vinden. Ik ben nu zelf sinds enkele maanden als interim consultant via Pro-Act IT aan de slag. Het contractuele stuk bij aanvang van de opdracht laat zien hoe kwaliteitsborging binnen Pro-Act IT verankerd is. In mijn rol binnen de klantorganisatie zie ik de accountmanager een goede combinatie maken van klantbelang en belang van de interimmer.”

Patrick Mingaars, consultant servicemanagement & projectmanager

 

“Inmiddels kan ik terugkijken op vele projecten via Pro-Act IT, bij fijne opdrachtgevers in het onderwijs. De begeleiding vanuit Pro-Act IT richting een gesprek met de opdrachtgever is uitgebreid en zorgvuldig. Het contact tijdens een opdracht is goed en de mogelijkheid tot sparren is er altijd, ook als je op zoek bent naar iets nieuws of iets anders. En de administratieve afhandeling is simpelweg perfect.

Kortom: Pro-Act IT is wat mij betreft een absolute aanrader als je als zelfstandige professional aan de slag wilt bij mooie organisaties.”

Johan Meerkerk, projectmanager