ROC van Amsterdam en Flevoland

De ICT-organisatie van het ROC van Amsterdam en Flevoland (ROC VAF) was in 2011 niet in goede conditie. ROC VAF besloot te hervormen en heeft Pro-Act IT als betrouwbare partner betrokken om de IT-organisatie opnieuw op te bouwen. Wij leveren daarvoor de juiste IT-professionals op de juiste plekken, zo lang als dat nodig is.

ROC VAF heeft voor de samenwerking met Pro-Act IT gekozen vanwege het feit dat we marktleider met een uitstekend trackrecord zijn op het gebied van onderwijs en IT.

Ook in het onderwijs wordt ICT breed gebruikt: van toegang tot internet, bedrijfsvoering, onderwijslogistiek en het leren en lesgeven binnen of buiten onze schoolmuren. Onze dienst ICT is bij al die aspecten betrokken, waarbij we regelmatig tijdelijke ICT-professionals nodig hebben. Pro-Act IT is een bedrijf dat ervaren ICT-professionals kan leveren, die verstand hebben van ICT in een onderwijsomgeving. Deze professionals zijn snel in staat om met de vaste formatie in de lijn of in projecten tot goede resultaten te komen.

René van den Berg, directeur onderwijsinformatie & ICT, ROC van Amsterdam en Flevoland

Programma AZURE/IAAS
Een van de programma’s die Pro-Act IT volledig voor het ROC VAF heeft begeleid is AZURE/IAAS. Wij verzorgden met onze (interim) professionals een volwaardige AZURE-omgeving, in samenwerking met Microsoft en Vancis. Daarbij droegen we zorg voor de migratie van vrijwel alle workloads naar een offsite-oplossing. Onze aanpak is gebaseerd op deepdives met zowel onderwijs als IT-experts.

We zijn er trots op dat we de gehele projectplanning op één A3 hebben kunnen vatten. En vooral dat daarna de complete migratie, in combinatie met verhoogde zichtbaarheid en bovengemiddelde afstemming, bij de onderwijsdomeinen met succes is voltooid.