Pro-Act IT / Reversed billing

Reversed billing

Informatiepagina inzake reversed billing

Om het facturatieproces zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, maakt Pro-Act IT & Finance gebruik van reversed billing. Bij deze vorm van factureren zijn de urenregistratie en het facturatiesysteem direct aan elkaar gekoppeld. Zodra een door Pro-Act IT & Finance ingezette professional via de speciaal daarvoor gecreëerde portal zijn of haar gewerkte uren registreert en deze laat accorderen door de eindklant, genereert het systeem op basis van het geaccordeerde urenformulier onmiddellijk een factuur.

Dit betekent dat het niet langer nodig is om uw factuur op te sturen naar Pro-Act IT & Finance; in plaats daarvan ontvangt u van ons een creditnota met het bedrag dat wij aan u uitbetalen. Een bedrag bovendien dat zowel voor u, als ook voor de eindklant en voor ons eenvoudig te herleiden en controleren is. Het facturatieproces wordt zo als het ware omgekeerd, vandaar de term reversed billing.

Omdat bij reversed billing de facturen direct gebaseerd zijn op de urenregistratie, is het van groot belang dat de gewerkte uren nauwkeurig geregistreerd én tijdig geaccordeerd worden. Voordat het urenformulier geaccordeerd is, kan er immers geen factuur worden opgesteld en eventuele foutieve registraties hebben rechtstreeks gevolgen voor het factuurbedrag.

De factuur die u van Pro-Act IT & Finance ontvangt, bevat alle relevante informatie, zodat u precies weet waar deze op gebaseerd is en wanneer de betaling wordt verricht. Bovendien voldoen onze automatisch opgestelde facturen altijd aan alle heersende wettelijke vereisten. Reversed billing is zo niet alleen praktisch, maar ook juridisch en fiscaal goedgekeurd.

 
Reversed billing | Vragen

Wat zijn de voordelen van reversed billing voor mij als leverancier/ZZP’er?
Reversed billing stroomlijnt het facturatieproces op een manier waar we allemaal beter van worden. Onderstaand de voordelen voor u op een rijtje:

  • Snellere uitbetaling van gewerkte uren
  • Minder papierwerk
  • Minder administratieve rompslomp
  • Minder kans op fouten door automatische koppeling van urenformulieren en factuur
  • Volledige transparantie van het facturatieproces

Is deze wijze van factureren toegestaan door de Belastingdienst?
Jazeker. Pro-Act IT & Finance zorgt er voor dat de reversed billing facturen op ieder moment voldoen aan alle heersende eisen omtrent wet- en regelgeving. Zo zijn onze automatisch gegenereerde facturen onder meer voorzien van een factuurnummer, datum, adres en BTW nummer.

Ik hanteer een eigen factuurnummerreeks. Hoe stem ik de nummerreeks van Pro-Act IT & Finance hier op af?
Een begrijpelijke vraag. Gelukkig staat de Belastingdienst het toe meerdere factuurnummerreeksen te hanteren binnen één administratie. U kunt onze factuur dus gewoon opnemen in uw eigen nummerreeks, door er naast het factuurnummer van Pro-Act IT & Finance simpelweg ook een eigen factuurnummer aan te koppelen.

Mijn eigen facturen zijn eenvoudiger in te voeren in mijn administratie dan de reversed billing factuur die ik van Pro-Act IT & Finance ontvang. Kan ik mijn eigen facturen blijven aanmaken?
Uiteraard. Als het voor uw administratie gemakkelijker is om zelf een factuur aan te maken, stelt u er gewoonweg eentje op die aansluit bij de factuur die u van Pro-Act IT & Finance heeft ontvangen. Controleer in dit geval wel of de factuur qua gewerkte uren, tarief, omzet en omzetbelasting volledig overeenkomt met de factuur die u van ons ontvangen hebt. U hoeft deze zelf opgestelde factuur niet naar ons te verzenden, de factuur die we naar u opsturen slaan we tevens op in onze eigen administratie.

Reversed billing vermindert de kans op fouten, maar wat als er toch iets niet klopt op de factuur die ik ontvang van Pro-Act IT & Finance?
De factuur die u van ons ontvangt, is direct gebaseerd op het geaccordeerde urenformulier. Dat betekent dat een eventuele onzuiverheid of onvolledigheid hier ontstaan is. Wanneer er iets niet klopt op de reversed billing factuur van Pro-Act IT & Finance, vragen wij u daarom het urenformulier nogmaals te controleren. Uren die te laat ingevuld of geaccordeerd zijn, worden vermeld op de volgende factuur. Blijkt er toch iets anders aan de hand? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Ik heb een andere vraag over reversed billing en/of mijn factuur, hoe kan ik Pro-Act IT & Finance bereiken?
We hebben ons uiterste best gedaan u via deze informatiepagina zo goed en volledig mogelijk te informeren over reversed billing. Mocht u echter na het lezen van bovenstaande informatie nog aanvullende vragen hebben, dan beantwoorden we deze uiteraard graag. Onze financiële administratie is te bereiken via 023 – 5383444 of info@pro-act.nl.

Top